Śniadanie : chleb wieloziarnisty z masłem, pasta mięsna z ogórkiem kiszonym i zieloną cebulką, bawarka, papryka czerwona.
Obiad : zupa kaszubska z ziemniakami, risotto, sos pomidorowy, kompot.
Podwieczorek: ciasto czekoladowe z kupkami sera, soczek pomarańczowy 100%.
Śniadanie : zupa mleczna z makaronem, rogalik z masłem, herbata z owoców leśnych, kalarepka do chrupania.
Obiad : zupa koperkowa z ryżem, steki z kurczaka, surówka z marchewki z chrzanem, ziemniaki, kompot.
Podwieczorek: koktajl truskawkowy, bułka kanapkowa z masłem.
Środa 19.03.2025 r.
Śniadanie: kanapki mieszane (chleb graham z masłem, kiełbasa krotoszyńska, jajko, ser żółty, sałata zielona, pomidor, ogórek zielony), herbata z lipy, jabłko.
Obiad: rosół z kluską wątrobową, placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii ze śmietaną, kompot.
Podwieczorek: bułka kanapkowa z masłem, pasta twarogowa z jajkiem i szczypiorkiem, herbata z cytryną.
Czwartek 20.03.2025 r.
Śniadanie : chleb żytni ze słonecznikiem i z masłem, pasta z makreli wędzonej z zieloną cebulką, bawarka, kapusta kiszona z marchewką.
Obiad: zupa z zielonego groszku z lanym ciastem, pieczeń rzymska, buraczki czerwone, ziemniaki, kompot.
Podwieczorek: budyń waniliowy z sokiem malinowym, herbatniki.
Śniadanie: bułka kajzerka z masłem, ser żółty, kakao marchewka do chrupania.
Obiad: zupa selerowa z grzankami, miruna panierowana, surówka z kapusty pekinki z sosem jogurtowym, ziemniakami, kompot.
Podwieczorek: galaretka owocowa z brzoskwinią i bitą śmietaną. chrupki kukurydziane.
Przedszkole dostosowuje żywienie do indywidualnych potrzeb dziecka po uzyskaniu informacji od rodzica / prawnego opiekuna.
Wykaz składników i alergenów dostępny u intendenta placówki.